Cidermakers overige landen

Onze zoektocht naar mooie ambachtelijke, maar bovenal lekkere ciders zal voorlopig niet stoppen. Regelmatig nemen wij nieuwe ciders in ons assortiment op. Op dit moment zijn naast Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje, de volgende landen in ons assortiment vertegenwoordigd: Zweden, Ierland en Duitsland.

Zweden: Brännland Cider

Uit scandinavië in het assortiment van Appels en Peren: Brännland.
In 2010 begon Andreas Sundgren met het maken van Brännland cider in Noord Zweden. Na twee jaar testen en uitproberen, kwam hij tot de conclusie dat het klimaat en de appels beter geschikt waren voor het maken van ice cider. Net als in Canada wordt bij het maken van deze Zweedse Iscider gebruikt gemaakt van de winterse kou. 100% natuurlijk, bevroren sap afkomstig van appels uit de regio Västerbotten en van een geselecteerde appelteler in Zuid-Zweden, vormt de basis van een cider most die langzaam fermenteert tot Iscider. Er wordt verder niets aan deze ice cider toegevoegd.
Naast de Iscider, is er inmiddels ook een Iscider Barrique die 12 maanden op rode wijnvaten heeft gelegen, een Just Cider en Pernilla Perle. Het sap dat overblijft na het maken van de Iscider, wordt gebruikt om deze Pernilla Perle cider te maken.

www.brannlandcider.se

Tempted Cider

Ierland: Tempted Cider

In 2009 begon Davy Uprichard met het maken van cider in zijn eigen huis, net buiten Lisburn. Twee jaar later won hij zijn eerste award met de Tempted Strawberry Cider. De daarop volgende jaren won hij voor elke stijl cider die hij presenteerde een award en ondertussen heeft Davy al 29 verschillende prijzen op zak. Door dit succes is zijn ciderie verhuist naar Armagh, ook wel bekend als Orchard County. Voor Tempted Cider wordt gebruik gemaakt van handappels, waaronder de beroemde Armagh Bramley appel uit eigen boomgaard, en speciale ciderappels uit County Tipperary.

www.temptedcider.com

Duitsland: Kelterei Nöll

Kelterei Nöll Frankfurt

In 1962 startte de familie Nöll in Frankfurt in hun uit 1876 stammende kuiperij met het maken van cider, of zoals de Duitsers zeggen: Apfelwein. Dit type cider is een populaire drank in de regio Hessen en wordt vaak gemaakt van hand- of kookappels. Appelwijn bevat geen of nauwelijks koolzuur en heeft vaak een fris zuurtje. Kelterei Nöll heeft naast de traditionele appelwijnen ook een assortiment aan kwaliteitsciders, zoals de Sortenreiner Apfelweinen (een premium appelwijn gemaakt van één appelsoort), de Apfelschaumwein en de Apfel-secco. De ciders van Kelterei Nöll hebben inmiddels talloze prijzen ontvangen van Duitse Landwirtschafts-Gesellschaft.

Sinds de zomer van 2018 in ons assortiment o.a. Apfelschaumwein, Sortenreiner Apfelwein en Apfel-Secco.

www.noell-apfelwein.de

Kelterei Nöll